Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • 2021-ben Támba Miklós lett az Év Agrárembere

  A cikk dátuma május 24th, 2022 Duska József Nincs hozzászólás

  Az Agrotrend Csoport 2014-ben alapította az Év Agrárembere kitüntető díjat azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett pedig a közjóért is sokat tesznek.

  A szervezők 2021-ben ismét tíz kategóriában keresték az Év Agráremberét, ezek az Agrárinnováció, Agrárgépészet, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem és a Szántóföldi növénytermesztés.

  Az év agrárembere díj fővédnöke ezúttal is Dr. Nagy István agrárminiszter volt, aki a gálán személyesen nem tudott részt venni, ezért rövid videóüzenetben köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket. A díj egy egész életművet értékel, de a társadalmi felelősségvállalásban is példát mutat. Büszkék vagyunk a magyar vidékre és a díjazottakra.

  Ezt követően az Agrotrend Csoport tulajdonosa köszöntötte a résztvevőket és a kategóriagyőzteseket. Az Év Agrárembere kitüntető díj az egyetlen független és magán díja az agráriumnak, hagyományteremtő rendezvény, s az elmúlt 8 év igazolja e kezdeményezés sikerét, hangsúlyozta. Idén is 10 kategóriagyőztest választott a zsűri, s a sorukból kerül ki a fődíjas – mondta Mátrai Zoltán, a gálaest főszervezője.

  Zászlós Tibor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke a mezőgazdaságban alkotó embereket méltatta. Az összefogás a szakmai szervezetek mellett a gazdatársadalom egyik előmozdítója is, ami a mezőgazdaságban dolgozók presztízsét is emeli.

  A díj fő támogatója a Marton Genetics. A cégcsoport vezetője Sándorfy András szerint a hazai agráriumnak már nagy szüksége volt egy olyan elismerésre, mint az Év Agrárembere díj. E díj alulról táplálkozik, és már hétszer bizonyított ez a rangos megmérettetés, a gazdatársadalom figyel rá, így megtiszteltetés a rendezvény támogatása, hangsúlyozta.

  Az agrárminiszter távollétében a szaktárcát dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár úr képviselte. Ez az esemény méltó elismerése a magyar gazdáknak, húzta alá a politikus. Fontosak a győztesek és büszkék vagyunk rájuk. Ők azok az alapok, akikre a társadalom a mostani, nehezebb időkben is támaszkodhat.

  Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke zárta a köszöntők sorát, aki köszönetet mondott a gazdatársadalom elismeréséért. A vidék összefogása és fejlődése pedig a mezőgazdaság nélkül elképzelhetetlen, hangsúlyozta.

   

  Az Év Agrárembere megmérettetés Életműdíját a Groupama Biztosító Zrt. támogatta. A biztosító képviseletében Baranyi Szabolcs igazgató is köszöntötte a résztvevőket.

   

  2021-ben az Életműdíjban prof. Dr. Nagy János, a Debreceni Egyetem tanára, az MTA doktora részesült, aki kiemelkedő szakmai tudásával, lelkiismeretes és áldozatos életével valódi példakép. Fő kutatási területe a kukoricakutatás, a talajművelés, a műtrágyázás, a növényszám és az időjárási tényezők értékelése a növénytermesztésben

  A 2021-es Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriagyőztesei:

   

  Agrárinnováció: Dr. Lendvai Csaba

  A kategóriát támogatta az Itineris Kft.

   

  Agrárgépészet: Szalai László

  A kategóriát támogatta a Farmgép Kft.

   

  Állattenyésztés: Szabó József

  A kategóriát támogatta a Bonafarm Mezőgazdaság

   

  Feldolgozó-élelmiszeripar: Giacomo Pedranzini

  A kategóriát támogatta a Master Good Kft.

  Fenntartható gazdálkodás: Támba Miklós

  A kategóriát támogatta a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft.

   

  Fiatal gazda: Kostyál Etelka

  A kategóriát támogatta az RWA Magyarország Kft.

   

  Jövő agrárszakembere: Peitler Szilárd

  A kategóriát támogatta a Progress Promotion Kft.

   

  Kertészet: Roszik Attila

  A kategóriát támogatta a DélKerTÉSZ, a Délalföldi Kertészek Szövetkezete

   

  Szántóföldi növénytermesztés: Vancsura Kornél

  A kategóriát támogatta az Alba Milagro Hungary Kft.

   

  Növényvédelem: Vaszily Zsolt

  A kategóriát támogatta az Alfaseed Kft.

   

  2021-ban Az Év Agrárembere kitüntető díj győztese a zsűri titkos szavazása alapján Támba Miklós lett.

  Az Erste Bank különdíját idén Vancsura Kornél kapta.

   

  A 2021-es megmérettetésen egy újabb különdíjjal gazdagodott az elismerések sora. A Bayer Hungary Kft. jóvoltából egy Innovációs különdíj is átadásra került, melyet Roszik Attila vehetett át.

   

  A közönségdíjat az Agrármarketing Centrum támogatta, a jelöltekre pedig az Év Agrárembere oldalon lehetett szavazni. A közönségdíjat ezúttal Roszik Attila nyerte el dr. Lendvai Csabát és Vaszily Zsoltot megelőzve.

  Gratulálunk a győzteseknek!

  agrotrend.hu 

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.