Online konferencia a fotoanalitikus faanyag felvételezési módszerekről

Tisztelt MEGOSZ Tagok!

Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy az OEE Erdőhasználati szakosztálya online konferencia szervezési „Fotoanalitikus faanyag felvételezési módszerek bemutatása” címmel. A bejelentkezéshez szükséges szükséges a mellékelt meghívóban található.
Erdészüdvözlettel: Duska József
MEGHÍVÓ

Tisztelt Tagtársak! Kollégák Tisztelt!

Az OEE Erdőhasználati Szakosztálya következő ülését 2020. november 11.-én tartom. Tekintettel a járványügyi helyzetre online konferenciát szervezünk 8.45-12.30-ig,

Fotoanalítikus faanyag felvételezési módszerek bemutatása címmel

A rendezvényre tisztelettel meghívunk, kérve aktív részvételedet!

Program:

8.45- 9. 00    Bejelentkezés

9.00  – 12.00   Előadások (30-30 percben):       

  • Szakálosné Dr. Mátyás Katalin (Soproni Egyetem): Faanyag felvételezés történeti áttekintése
  • Dr Pásztory Zoltán (Faforrás Kft.): MobileForester erdészeti és sarang mérő eszköz
  • Czimber Kornél (Woodwiser Kft.) Sarangolt és máglyázott faanyag felvételezésének új módszere
  • Dr, Polgár Rudolf (SciALea Kft.): Faanyag mennyiségi mérése androidos applikáció segítségével.
  • Borovics Bálint (Agrolytics Kft.): Korszerű térfogatmérési eljárás az erdészetben
  • Konczos Tibor – Szűcs Kálmán (Naviscon Zrt.): Faanyag-felvételezési lehetőségek az ESZR-ben.

12.00  – Hozzászólások, konzultáció, konferencia lezárása

A lebonyolítással kapcsolatos technikai tudnivalók:

  • A konferenciát a Zoom platformon rendezzük.
  • A részvétel visszaigazolásakor egy e-mail címet is kérek megküldeni a jozsef@bakonyerdo.hu címre. Erre a címre fogom megküldeni a konferencia meghívót.
  • Célszerű a Zoom kliens programot még a konferencia megkezdése előtt napokban telepíteni a résztvevő (bejelentkező) gépére. Ezt kétféleképpen is megvalósítható. Egy részben a https://zoom.us/test hivatkozás egy teszt konferencia környezetben, ahol a teszt konferencia bejelentése az alkalmazás települése és a környezet tesztelhetősége (hang és video beállítása). Másrész a https://zoom.us/download helyről a telepíthető program. A Youtube videó csatornák a „Zoom használat” szövegre keresve több ismertető videó található az alkalmazásról.
  • A konferencia megkezdése előtt az e-mailben kapható konferencia meghívó hivatkozásra választási gyakorlatilag kapcsolódni lehet a beszélgetéshez. Erre lehetőleg a 8.45-9.00 óra közötti negyed órában kerítsünk sort, mert a bejelentés helyett akkor kell hagyni.
  • Az előadók az előadásokat meg fogják osztani a döntőn, mindegyik előadást mindenki tevő lehetőségekkel lesznek kérdések és válaszok, kb. 10-15 percben.
  • Az egyéni bejelentkezések mellett, hogy az egy munkahelyi dolgozó részvevők egy bejelentést, egy központi helyet (közös tárgyaló, kivetítő stb.) Kövessék nyomon a rendezvényt. Így elegendő egy felhasználónak bejelentkeznie.
  • Továbbá javaslatom, hogy az téma iránt érdeklődő, de internetes kapcsolattal nem rendelkező tagtársakat, kollégákat is vonjuk be az így szerveződő kisebb csoportokba.
  • Természetesen az önszerveződő csoportokban a járványügyi előírások betartására ezúton is felhívom a figyelmet!

A szakosztály rendezvények sorában ez az első online konferencia, nem riadjunk el a formától, mert a terítékre kerülő téma aktuális és fontos szakmai ügyet érint.

Kérem, hogy legkésőbb november 9.-ig e-mailben jelezd részvételedet a varadi.jozsef@bakonyerdo.hu címen a válasz e-mail cím megadásával, valamint csoportos részvétel esetén – lehetőségek szerint – a részvevők nevével!

Kérdés esetén e-mailben, vagy telefonon (30 / 378-8718) állunk rendelkezésre!

Váradi József

szakosztály elnök

Nemes Zoltán

szakosztály titkár