Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Hogyan igényelhető a ritka elegyfajok telepítésének támogatása

  A cikk dátuma április 6th, 2020 Duska József Nincs hozzászólás

  Tisztelt MEGOSZ Tagok

  Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok 

  Tisztelt Erdőgazdálkodók

  Több kérdés érkezett szövetségünkhöz, hogy mit kell tenni abban az esetben ha a VP módosítás előtt beadott pályázathoz viszonyítva az erdőtelepítési terv módosításra került a ritka elegyfajokkal , de a Kincstártól megkapott határozatban ezt nem szerepel. A tételes kifizetések felsorolásából az elegyfajok értéke kimaradt.
  A kérdést feltettük a AM Erdőgazdálkodási Főosztályának aki a Kincstárral történt megegyezés alapján a következő eljárásrendet javasolta.
  A VP módosítás előtt beadott pályázatok nem tartalmazták a ritka elegyfajok telepítését, de aki vállalja ezt a feladatot az megkaphatja az elegyfajok telepítéséért járó egységárat a következő feltételek teljesítése esetében:
     Az érintett területre, erdőrészletre még nem adott be kifizetési kérelmet.
     A telepítési tervét módosította, és beadta az Erdészeti Hatóságnak, és   rendelkezik a ritka elegyfajokat is tartalmazó az Erdészeti Hatóság által engedélyezett telepítési tervvel.
     A kincstártól megkapta a telepítésre vonatkozó határozatot ami nem tartalmazza a ritka elegyfajok telepítésére vonatkozó egységárakat.
  Ha a fenti feltételeknek megfelel akkor levélben térti vevénnyel feladva kérvényt kell beadni a Kincstár felé (ugyanarra címre ahonnan a határozat érkezett) aminek tartalmazni kell a következőket:
     A megkapott határozat számát.
     Az érintett terület adatait (községhatár, tag , részlet, vagy HRSZ, terület)
     Engedélyezett, a ritka elegyfajokat is tartalmazó telepítési terv másolatát, nyilatkozattal ellátva, (ráírva) hogy a másolat az eredetivel mindenben megegyezik, és ezt a nyilatkozatot külön alá kell írni.
  Aki még nem kapott határozatot de a telepítési tervét módosította az elegyfajokkal, és ezt az erdészeti hatóság engedélyezte célszerű beadnia a kérvényt a kincstárhoz, hogy időt nyerjen és beleférjen az egységes kérelem nyitott beadási időszakába.
  Duska József
  ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.