NATURA 2000 erdők támogatásának adófizetési kötelezettsége

 

 Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok  Tisztelt Erdőgazdálkodók

 

Milyen adózási terheket róhat a NATURA 2000 erdők támogatása az erdőgazdálkodóra?

Még javában 2017 tavaszát írtuk mikor megérkezett az állásfoglalás a NATURA 2000 hálózat részét képező magánerdőkre kifizetett támogatások teljesítendő adókötelezettségeiről. Gondolva a  rendkívül nagy számú eredményes pályázóra és az elmúlt évek alatt megkapott és azóta természetesen felhasznált támogatásra, igyekeztünk a végére járni, az öt éves halasztott adózást kilátásba helyező állásfoglalásnak. Beadványok, levelek indultak útnak, amik kértek, indokoltak, hivatkoztak, elemeztek, mint ahogyan ez érdekképviselettől elvárható. Közel egy év levelezés után megérkezett az újabb irat, ami egy 2018 februárban kiadott NGM állásfoglalásra hivatkozva a NAV módosítja a korábbi véleményét. Ennek tényszerű ismertetése a következő.

A Natura 2000 támogatások adózása őstermelők esetében

A Natura 2000 kompenzációs támogatás célja a Natura 2000 gyep- és erdőterületek megőrzése és fenntartása érdekében felmerülő gazdálkodói költségek és bevételkiesések ellentételezése.

A támogatás jellegét tekintve normatív, elszámolási kötelezettséggel nem járó, vissza nem térítendő támogatás, melyre a Széchenyi 2020 program keretében évente lehet pályázni.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) 4. § (2) bekezdésében olvasható általános szabálya értelmében magánszemély esetében a különféle forrásból származó támogatások egésze – amennyiben a törvény másként nem rendelkezik – a folyósítás évében felmerülő bevételnek minősül.

Az Szja tv. az általános szabálytól eltérő rendelkezést tartalmaz a költségek fedezetére, illetve fejlesztési célra folyósított támogatásokra vonatkozóan. Az Szja tv. 3. § 42. pontja értelmében ilyen támogatásnak a „költségek fedezetére vagy fejlesztési célra folyósított olyan támogatás, amelyet a magánszemély kizárólag a ténylegesen felmerült, igazolt kiadásainak a folyósítóval történő elszámolási kötelezettsége mellett kap”.

Ezzel összhangban ezekre a támogatásokra az Szja tv. 19. §-ában és 51. §-ában foglalt eltérő szabályozás értelmében öt éves halasztott adózásra van lehetőség, hogy a támogatással szemben a támogatás folyósítását követő években felmerülő költségeket is érvényesíteni lehessen.

A Natura 2000 támogatást a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a korábbi időszakban ilyen támogatásnak tekintette, amelynek a következményeivel az öt éves halasztott adófizetési lehetőség miatt a magánszemély gazdálkodók a 2017. évi adóbevallásuk kapcsán szembesülnek először. Ha ugyanis az elmúlt öt évben a támogatáshoz kapcsolódóan nem merültek fel a támogatás összegével megegyező összegű konkrét költségek, akkor ezen értelmezés szerint 2017. évre vonatkozóan az öt évvel korábban folyósított támogatás költségeket meghaladó része – akár a támogatás teljes összege – adóköteles bevételnek minősül, ami egyrészt szja, másrészt egészségügyi hozzájárulási kötelezettséget jelent.

A NAV a közelmúltban polgári kezdeményezésre az Szja tv. fent ismertetett korábbi értelmezését felülvizsgálta, melynek értelmében a Natura 2000 támogatást a továbbiakban – visszamenőleges hatállyal – az Szja tv. általános szabályozása szerinti bevételként kezelik.

Őstermelők esetében ez azért jelent kedvező változást, mert az Szja tv. 7. § (3) bekezdésében foglaltak értelmében az esetükben alkalmazott adómentes értékhatár a Natura 2000 támogatás összegével megemelkedik, azaz a támogatás összege az esetükben gyakorlatilag adómentes. A változás miatt szükségessé, illetve lehetővé válik a korábbi adóbevallások korrekciója.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) levélben fogja kérni a NAV elnökének közbenjárását annak érdekében, hogy az Szja tv. új értelmezését a területi adóhatóságok egységesen alkalmazzák.

Őstermelőnek nem minősülő egyéb gazdálkodók esetében a Natura 2000 támogatás adóügyi megítéléséről, illetve adómentessé tételének lehetőségeiről – mielőbbi intézkedés különösen az erdők Natura 2000 támogatása esetében válhat szükségessé – a NAK és a MEGOSZ március hónap során egyeztetéseket kezdeményez a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes államtitkárságával. Az egyeztetés eredményéről a NAK és a MEGOSZ ugyancsak tájékoztatni fogja az érintetteket.

MEGOSZ