Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • 142 nyertes pályázó mintegy 4 milliárd forintot fordíthat erdészeti gépbeszerzésre.

  A cikk dátuma március 14th, 2018 Duska József Nincs hozzászólás

  Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok  Tisztelt Erdőgazdálkodók

  VP keretében újabb 309 kérelem támogatásáról és mintegy 6 Md Ft odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség.  (Erdészet: 4 Md Ft / 142 pályázat.)

  Az erdőgazdálkodás hatékonyságának növeléséhez és a természet-közeli gazdálkodási módok elterjedéséhez elengedhetetlen az erdészeti ágazat technológiai színvonalának javítása. Ennek jegyében a Miniszterelnökség első körben mintegy 4 milliárd forint támogatás odaítéléséről döntött, amelyet összesen 142 nyertes pályázó fordíthat erdészeti gépbeszerzésre.

  Emellett további mintegy 1,8 milliárd forint megítélt forrás járul hozzá a kedvezőtlen éghajlati események és katasztrófaesemények következményeinek mérsékléséhez. A jelenleg 167 támogatott a rendelkezésre álló összeget többek között jégesőkár, mezőgazdasági esőkár, illetve tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások megvalósítására fordíthatja.

  A nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a “jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton fogják megkapni.

  A Miniszterelnökség a mostani döntéssel együtt az idén összesen 27 milliárd forint vidékfejlesztési kötelezettségvállalást tett, ami közel 1500 kérelem támogatását jelenti. Az értékelések folyamatosan zajlanak, a megítélt támogatások összege és a nyertes projektek száma tovább növekszik majd a következő időszakban.

  Forrás: FATÁJ-online;  Miniszterelnökség

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.