Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Az Erdőtörvény módosításáról közelebbről

  A cikk dátuma április 3rd, 2017 Duska József Nincs hozzászólás

  Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok és Gazdálkodók!

  A FATÁJ-online megkeresésére Szalai Károly szakmai tanácsadó, a Földművelésügyi Minisztérium munkatársa, a törvénymódosítás remélhetőleg utolsó felvonásának szakmai vezetője vállalkozott arra, hogy egy hosszabb lélegzetű beszámolóban bemutassa a szakmai közönségnek az elkészült tervezet főbb tartalmi elemeit.

  Az Erdőtörvény módosításának tervezetét a Kormány március 14-én benyújtotta az Országgyűlés részére.

   A törvénytervezet általános vitáját az Országgyűlés április 3-án kezdi meg. A törvénytervezet szövegét a jogalkotó kisebb mértékben természetesen még módosíthatja, de a törvénymódosításra várhatóan rövid időn belül mindenképpen sor kerül. Heteken belül a hangsúly tehát a törvénymódosítás összeállításáról annak megismertetésére, illetve alkalmazására helyeződhet át.

  Arról, hogy az erdőtörvény módosítása napirenden van, 2010. óta már nagyon sokat hallottunk. A törvényalkotási folyamatról talán már regényt is lehetne írni. A módosítás tartalmáról, a módosítás szükségességéről, okairól, valamint a jogalkotási munka hátteréről viszont eddig inkább csak szűk terjedelmű nyilatkozatokat lehetett olvasni.

  A FATÁJ megkeresésére Szalai Károly szakmai tanácsadó, a Földművelésügyi Minisztérium munkatársa, a törvénymódosítás remélhetőleg utolsó felvonásának szakmai vezetője vállalkozott arra, hogy egy hosszabb lélegzetű beszámolóban bemutassa a szakmai közönségnek az elkészült tervezet főbb tartalmi elemeit.                                                                                                                                                                                               Fotó: Mőcsényi Miklós

  A tejes cikket a kapcsolóra kattintva olvashatják:

  Erdőtörvény módosításról bővebben:

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.