Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • FONTOS! Megjelent az Erdőtörvény módosítása az iparifa ültetvényekről, az erdőtelepítések és felújítások befejezetté nyilvánításáról és a lejárt körzeti erdőtervek hatályának meghosszabbításáról a Magyar Közlöny 189. számában

  A cikk dátuma december 6th, 2016 Duska József Nincs hozzászólás

  Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok és Gazdálkodók!

  Tájékoztatunk mindenkit, hogy 2016. december 02-án megjelent a Magyar Közlöny 189. száma, amelyben a bürokrácia csökkentés jegyében megtalálható 2016. évi CXXVII.törény Ennek 33. pontja (lásd. 78850-78851. oldalak, nyomtatásnál: 16-17. oldal), három helyen is módosítja a jelenleg hatályos Erdőtörvényt:

  1. Kiveszi az Erdőtörvény hatálya alól az energetikai és ipari célú faültetvényeket és ennek jogi szabályozását külön rendeletben írja elő.
  2. Az erdőtelepítések és erdőfelújítások befejezetté nyilvánítása, műszaki átvétele vonatkozásában tartalmaz pontosítást, változtatást.
  3. A lejárt, de még új erdőtervvel nem rendelkező erdőrészletek vonatkozásában az új erdőterv jogerőre emelkedéséig előírja a korábbi erdőterv érvényességének fennmaradását.

  A fenti változtatások rendkívül fontosak, egyrészt az iparifa ültetvények Vidékfejlesztési Programban történő minél gyorsabb pályázhatósága, jogharmonizációja szempontjából, másrészt a lejárt körzeti erdőtervek esetében újabb adminisztráció nélkül lehetővé teszi az érintett erdőrészletekben az erdőgazdálkodás folyamatosságát.

  Kérjük, hogy mindenki tanulmányozza át figyelmesen a jogszabály módosítást, amely az alábbi, linkre kattintva nyitható meg:

  http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK16189.pdf

  aktualis-valtozasok-a-mk-189-szamabol

  Erdészüdvözlettel:

  Dr. Sárvári János

  ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.