Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • A “Lepkeper” folytatódik. Bírósági tárgyalások és a per tanulságaival kapcsolatos előadások novemberben

  A cikk dátuma november 4th, 2016 Duska József Nincs hozzászólás

  Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok és Gazdálkodók!

  Mint arról korábban tudósítottunk, szeptember 26-án a Közigazgatási Bíróság is ítéletet hirdetett, mely szerint: “Gabnai Ernő tevékenysége nem volt jogsértő és nem történt természetkárosítás”.

  Ennek ellenére a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség kezdeményezésére a Debreceni Járásbíróság 2016. november 15., 17. és 18. napján 8:30-tól egész napos tárgyalásokat tart az ügyben, Debrecenben, az Arany János u. 25-31. szám alatti 5 sz. tárgyalóban. A tárgyalásokon való részvétel érdekes lehet azok számára, akik érdeklődnek a mezőgazdálkodást, erdőgazdálkodást érintő természetvédelmi szabályozás, korlátozás útvesztői iránt, valamint szeretnének megismerkedni a keleti lápibagoly lepke és más védett fajok életmódjával, megjelenésével vagy eltűnésével.

  Ezt megelőzően a megvádolt erdőgazdálkodó jogi képviselője, Dr. Zeke László előadásokat is tart a lepkeper tanulságairól november 7-én és 14-én 15:00 órai kezdettel a Debreceni Akadémiai Bizottság, DAB Székházában (Debrecen, Thomas Mann u. 49. szám alatt), ahova sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

  Véleményünk szerint a jövőben sajnos sok kollégát, erdőtulajdonost és erdőgazdálkodót érdekelhet, érinthet hasonló helyzet. Ezért érdemes tapasztalatokat gyűjteni, hogy a természetvédelem túlkapásaival szemben hogyan védheti meg magát az állampolgár.

  Erdészüdvözlettel:

  Dr. Sárvári János ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.