Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • PEFC tanúsítási rendszer kiterjesztése magánerdőkre

  A cikk dátuma szeptember 21st, 2016 Duska József Nincs hozzászólás

  Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok, Gazdálkodók, Fafeldolgozó Üzemek!

  Az exportra kerülő faanyag és fatermékek vonatkozásában egyre határozottabb elvárás, hogy a fa alapanyag legális fakitermelésből és fenntartható erdőgazdálkodási elvek alapján kezelt erdőből származzon. Ezt tudja bizonyítani a PEFC tanúsítási rendszer, amit szeretnénk minél szélesebb körben a magyar magánerdők jelentős részére is kiterjeszteni. Az ilyen tanúsítással rendelkező faanyag ugyanis a piacon – meglátásunk szerint – jóval magasabb áron lesz értékesíthető.

  A PEFC magyarországi bevezetését Dr. Schiberna Endre és munkatársai évek óta készítik elő és most már csak annak utolsó lépése van hátra, amihez szeretnénk anyagi támogatókat megszólítani. Természetesen a MEGOSZ is belép a támogatók körébe.

  Kérjük tehát segítsék felajánlásaikkal Önök is ennek a fontos rendszernek a mielőbbi bevezetését Magyarországon az alábbi felhívás szerint.

  Köszönettel és erdészüdvözlettel:  

  Dr. Sárvári János ügyvezető elnök

  MEGOSZ

   

  FELHÍVÁS A PEFC TANÚSÍTÁS BEVEZETÉSÉNEK TÁMOGATÁSÁRA

  Felkérjük mindazokat, akik Magyarországon PEFC tanúsított fa felvásárlásában érdekeltek, vagy erdőgazdálkodási tevékenységükhöz PEFC tanúsítást szeretnének szerezni, hogy támogassák a PEFC erdőtanúsítás bevezetési folyamatát!

  A bevezetés utolsó lépését a nemzetközi értékelési eljárás jelenti, amelynek költsége mintegy 7,5 mFt. Ez az összeg nem áll teljes egészében rendelkezésre, ezért bármekkora mértékű pénzügyi támogatás segítséget jelent, és hozzájárul a fagazdasági ágazat piaci lehetőségeinek bővítéséhez. Hozzájárulásaikat támogatási szerződés keretében tudjuk fogadni.

  Schiberna Endre

  Magyar Erdőtanúsítási Rendszer

  reszletes-hatter-informaciok

   

   

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.