Július 8-ig kell leadni a 2016. II. negyedéves kárbejelentő lapokat

Tisztelt Erdőgazdálkodók, Szakirányítók

A NÉBIH Erdészeti Igazgatósága felhívja az erdészeti szakirányítók figyelmét, hogy az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszer (OENyR) 2016. II. negyedéves kárbejelentő lapjainak leadási határideje 2016. július 8.

Fokozottan felhívjuk a tisztelt szakszemélyzet figyelmét az Erdővédelmi kárbejelentő lappal kapcsolatos beküldési határidők betartására, különös tekintettel arra, hogy az erdészeti hatósági ügyekben csak az időben beküldött kárbejelentő lapok fogadhatók el.

A kárbejelentők természetesen nem csak a megjelölt határidőre, hanem már korábban is, az egész negyedév során leadhatók, ezzel gyorsabbá válik a feldolgozás és az esetleges adategyeztetés folyamata.

Amennyiben további kérdés merül fel a rendszer üzemeltetésével, illetve az erdővédelmi kárbejelentővel kapcsolatosan, az az erdovedelem@nebih.gov.hu címen jelezhető.

I. negyedéves – januári, februári, márciusi kárészlelések – lapok beküldési határideje április 8.
II. negyedéves – áprilisi, májusi, júniusi kárészlelések – lapok beküldési határideje július 8.
III. negyedéves – júliusi, augusztusi, szeptemberi kárészlelések – lapok beküldési határideje október 8.
IV. negyedéves – októberi, novemberi, decemberi kárészlelések – lapok beküldési határideje következő év január 8.

Erdőkár térkép

Az Erdőkár térkép éves bontásban szemlélteti a bejelentett erdőkárokat. A statisztikailag lezárt adatokról – szakmai ellenőrzés és sorösszefüggés vizsgálatok után – az erdei károk erélyéről, valamint tér- és időbeli jelenlétükről internetes felületen biztosít hozzáférést valamennyi érdeklődő számára. A térképről lekérdezhetők a 2013-as és 2014-es adatok, illetve folyamatban van a 2015-ös adatok feltöltése.

Az erdőkár térkép elérhetősége: http://erdoterkep.nebih.gov.hu/erdokar/

Forrás: NÉBIH ; ERDŐ-MEZŐ ONLINE