Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Elérhető az erdőtörvény módosítás minisztériumi általános összefoglalója

  A cikk dátuma február 19th, 2016 Duska József Nincs hozzászólás

   

  A ma megnyílt FEHOVA 2016 kiállítás keretében, annak szakmai programjaként szervezte meg a Földművelésügyi Minisztérium Állami Földekért Felelős Államtitkársága a 2016-os erdőtörvény módosításról szóló konferenciáját.

  A szakmai plénum előtt dr. Bitay Márton Örs államtitkár előadásában felhívta a figyelmet, hogy a törvénymódosítás társadalmasításának folyamatába lépve, már letölthető a minisztérium által összeállított, a célkitűzéseket bemutató, általános szakmai szempontokat és a várható eredményeket összefoglalóan áttekintő dokumentum, “Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény felülvizsgálata és módosítása címen (a szövegkapcsolóra kattintva érhető el).

  A törvénymódosítás fontos céljai között szerepel az erdőgazdálkodók adminisztrációs terheinek csökentése, a hatékonyabb és gazdálkodóbarátabb igazgatási feladat ellátás, a gazdasági és közjóléti rendeltetések összehangolása a gazdasági funkciók kellő hangsúlyú érvényesülése mellett, az értelmezhető és átlátható ágazati szabályozás megalkotása.

  Az államtitkár többek között kiemelte, hogy a jelenlegi módosítás alapkövét az Országos Erdészeti Egyesület által 2012-ben kidolgozott szakanyag és annak szakmai és kormányzati szervezetekkel tovább egyeztetett, módosított tartalmai képezik.

  Elérhető az erdőtörvény módosítás minisztériumi általános összefoglalója
  Forrás: OEE
  Szerző: Nagy László
  Fotók: Nagy László

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.