Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Közfoglalkoztatás a magánerdőben

  A cikk dátuma február 9th, 2016 Duska József Nincs hozzászólás

  Tisztelt Magánerdős Közfoglalkoztatók!

  Többen is jelezték, hogy a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai nem tudnak pontos információval szolgálni a 2016. évi magánerdős közfoglalkoztatási program megindításával kapcsolatban. A Belügyminisztériumtól kapott tájékoztatás alapján, az eddigi információk megerősítéseként tájékoztatásul szeretnénk közölni, hogy a járási hivatalok kezelésében lévő hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretei közt valósíthatják meg a magán erdőgazdálkodók idei programjukat.
  Az ehhez szükséges forrásokat a megyei/fővárosi kormányhivatalok részére február közepén allokálja a Belügyminisztérium. A keretek megállapításánál alapvetően országosan a 2015. évi létszámokkal számoltak (1617 fő), 12 havi időtartamra (2016.03.01.-2017.02.28.), 100% bérköltség támogatással és legfeljebb 20% közvetlen költség támogatással.

  A kérelmeket a magánerdős közfoglalkoztatóknak az illetékes járási hivatalokhoz kell benyújtani a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében, amelynek forrásai nemsokára rendelkezésre állnak a részükre.
  Kérjük ezért a közfoglalkoztató erdőgazdákat, hogy az illetékes járási hivatalokkal egyeztetve, a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásra vonatkozó eljárási szabályok szerint, haladéktalanul nyújtsák be kérelmüket a programok időben történő megindítása érdekében.

  Erdészüdvözlettel:

  Dr. Sárvári János
  ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.