Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • FONTOS! SÜRGŐS! EUTR (faanyag kereskedelmi lánc), erdészeti szakirányítók szolgálati tevékenységéről és nyilvántartásba vételéről szóló rendelet tervezetek véleményezése

  A cikk dátuma január 27th, 2016 Duska József Nincs hozzászólás

  Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok és Gazdálkodók!

  Közigazgatási egyeztetés keretében véleményezésre megkaptuk és mellékelten küldöm

  “a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletével kapcsolatos bejelentés, nyilvántartás és ellenőrzés részletes szabályairól szóló FM rendelet tervezetét, továbbá azzal összefüggésben az erdőről, az erdő védelméről és az erdő-gazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény végrehajtásáról szóló 153/2009 (XI.13) FVM rendelet, valamint az erdészeti szakszemélyzet és a jogosult erdészeti szakszemélyzet nyilvántartásba vételének és nyilvántartásból való törlésének, továbbképzésének, szolgálati tevékenységének részletes szabályairól, valamint az erdészeti hatósági és igazgatási feladatokat ellátó személyek szolgálati tevékenységének egyes szabályairól szóló 71/2010. (V. 13.) FVM rendelet módosításáról szóló FM miniszteri rendelet tervezetét”.

  Kérem, hogy a tervezettel kapcsolatos észrevételeit, szövegszerű javaslatait 2016. február 01-én (hétfőn) 10:00 óráig a MEGOSZ titkárságnak megküldeni szíveskedjenek. A fenti új rendelet és annak megjelenése kapcsán a szakirányítási tevékenységgel és nyilvántartással kapcsolatos rendeletek módosítása alapvetően befolyásolja majd a faanyag kereskedelem, szállítás további adminisztrációját, jelentősen megnehezítve azt. Éppen ezért létfontosságú, hogy a tervezetben foglaltakat alaposan áttekintsük és részletes véleményünkkel próbáljuk meg a lehetőségekhez képest a mindennapok gyakorlatához közelíteni a leírtakat. Kérjük ezért, minél többen írják meg véleményüket szövegszerűen a megküldött mellékletekben egyértelműen jelezve a módosításokat.

  Tervezet_faanyag kereskedelmi lánc felügyelete FM rendelet_

  Erdészüdvözlettel:

  Dr. Sárvári János

  ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.