Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • A PEFC legújabb tagja: Magyarország

  A cikk dátuma január 22nd, 2016 Duska József Nincs hozzászólás

  A PEFC Hungária 2016. január 14-től tagja a Nemzetközi PEFC-nek. Hamarosan lezárul a Magyar Nemzeti PEFC szabvány általuk végleges elfogadása is, amit követően – remélhetően már az idén tavasszal – megnyílik a lehetőség a hazai erdőtulajdonosok és erdőgazdálkodók PEFC tanúsítására is.

  A Nemzetközi PEFC örömmel üdvözli a PEFC Hungária NP Kft-t, mint a 41. olyan nemzeti szervezetet, mely tagként csatlakozik a PEFC családhoz.
  “Tapasztalatból tudjuk, hogy a PEFC több, mint pusztán a logó, amely lehetővé teszi az etikus vásárlást. A PEFC okosan megtervezett masszív technikai keretrendszer, ugyanakkor még fontosabb, hogy a PEFC barátságos emberek közössége, akik gondját viselik az erdőnek, jövőnknek. Büszkék vagyunk, hogy tagjává válunk e közösségnek,” mondta Schiberna Endre, a Szabvány Alkotó Bizottság vezetője.
  “Magyarország tökéletes példa arra, hogyan lehet előnye az erdészeti szektornak az erdőtanúsításból, folytatta Schiberna Endre. Miközben az erdővel összefüggő jogszabályaink közismerten Európa legszigorúbbjai közé tartoznak, a nagyközönség nem tud erről még az országon belül sem. Ez azt jelenti, hogy a magyar erdészeti termékeket nem részesítik előnyben a környezet-tudatos vevők.
  A PEFC taggá és így PEFC alapú erdőtanúsítási rendszerben taggá válással országunk erdőtulajdonosai, erdészeti vállalkozásai és az egész erdészeti szektor demonstrálhatja tartamos erdőgazdálkodási gyakorlatát a nagyközönség részére Magyarországon és külföldön”,  mondta Schiberna Endre.
  “Fantasztikusan jó Magyarországot mint tagot üdvözölni a PEFC szövetségi rendszer tagjai közt. Az Együttműködési Alapunk által pénzügyi és technikai segítséget adtunk a magyar nemzeti erdőtanúsítási rendszer kifejlesztéséhez, így csodálatos látni, hogy az ország fontos lépést tesz a PEFC elismertség felé a PEFC taggá válással.” mondta Ben Gunneberg, a Nemzetközi PEFC ügyvezető igazgatója a bejelentés után.

  További információk itt találhatók:

  A PEFC Hungária NP Kft. honlapja

  A PEFC befogadási rendszer bemutatása.

  A PEFC erdőtanúsítási rendszere.

  Forrás: FATÁJ – online; Nemzetközi PEFC

  A FATÁJ ismeretei szerint a PEFC Hungária NP Kft. 2016. január 14-én vált a Nemzetközi PEFC tagjává. Amint lezárul a Magyar Nemzeti PEFC Szabvány alkalmazási pilot projektje, majd ezt követően e szabvány végleges elfogadása a Nemzetközi PEFC-nél, az erre vállalkozó tanúsító szervezetek az elfogadott Magyar Nemzeti PEFC Szabvány alapján (remélhetően akár már 2016. tavaszától) képesek lesznek magyar erdőtulajdonosokat, erdőgazdálkodókat, sőt a fa-lánc bármely szereplőjét tanúsítani, végül lehetővé téve számukra a PEFC rendszerben tanúsítottságot igazoló logó és azonosítószám használatát mindennapi üzleti gyakorlatukban.

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.