Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • FONTOS-SÜRGŐS EUTR bírságokkal kapcsolatos rendelet-tervezet véleményezése

  A cikk dátuma szeptember 11th, 2015 Duska József Nincs hozzászólás

  Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok és Gazdálkodók!

  Mellékelten megküldöm észrevételezés céljából az erdőgazdálkodási és erdővédelmi bírság mértékéről és kiszámításának módjáról szóló 143/2009. (VII. 6.) Korm. rendelet módosításáról szóló Kormány-előterjesztés tervezetét (9-10. oldal). Az előterjesztés az EUTR bevezetésével kapcsolatos bírságokról szól és maximális bírságtételként akár 15 millió forintos bírsággal is sújthatja az EUTR előírások ellen vétőket.

  A MEGOSZ korábban már jelezte az illetékes hatóságok és a minisztérium felé, hogy javasolja a bírságtételek 90 %-kal történő mérséklését, de ezt a javaslatunkat nem fogadták el. Az a kérésünk, hogy ha az egyes bírságtételekre vonatkozóan szűkítő, módosító javaslatuk van, akkor azt valamilyen differenciált módon (pl. a bírságoltak árbevételével arányosan) és konkrét formában tegyék meg, indoklással ellátva. A MEGOSZ mindent megtesz azért, hogy a néhány hektáros erdőtulajdonosokat és például a nagy multinacionális bútorgyárakat ne sújthassák ugyanolyan mértékű bírságokkal.

  Kérem, hogy a tervezettel kapcsolatos fentiek szerinti szövegszerű kiegészítő, módosító javaslataikat rövid indoklással alátámasztva a MEGOSZ Titkárságnak 2015. szeptember 15-én munkaidő végéig megküldeni szíveskedjenek.

  Köszönettel és erdészüdvözlettel:

  Dr. Sárvári János
  ügyvezető elnök

  Előterjesztés_143-2009 Korm rendelet módosítása (erdővédelmi bírság)_2015-09-08

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.