Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Erdőtelepítés és SAPS támogatás együttes igénylése

  A cikk dátuma április 27th, 2015 admin Nincs hozzászólás

  Tisztelt Magánerdő Gazdálkodók!

  A Közös Agrárpolitika (KAP) keretébe tartozó támogatási rendszerek alapján a mezőgazdasági termelők részére nyújtott közvetlen kifizetésekre vonatkozó szabályok megállapításáról, valamint a 637/2008/EK és a 73/2009/EK tanácsi rendelete hatályon kívül helyezéséről szóló 1307/2013/EU parlamenti és tanácsi rendelet a 32. cikk (2) bekezdésben rendelkezik a „támogatható hektár” fogalmáról.

  Ennek értelmében a 2008 után megvalósított erdőtelepítéssel érintett területek SAPS-ban támogatható területnek minősülnek.

  A fenti rendelet alapján a 2008. év után a mezőgazdasági területek erdősítése jogcímben támogatási jogosultságot nyert ügyfelek, a már megvalósított erdőtelepítéssel érintett területekre 2015-től az erdőtelepítéses jogcímben jövedelempótló támogatás mellett egységes területalapú támogatás (SAPS) iránt is benyújthatnak kérelmet az egységes kérelem keretében.

  A támogatási jogosultságot szerzett erdőrészletekre lekötött források figyelembevételével, az igényelt erdőtelepítéses jogcímben benyújtott kifizetési kérelem részét képező jövedelempótló támogatás, valamint ugyanazon erdőrészletre igényelt területalapú támogatás (SAPS) pontos támogatási összegei a kifizetési kérelem ügyintézése során kerülnek megállapításra.

  Forrás: MVH

  Erdészüdvözlettel:

  Duska József

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.