Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Fokozott figyelmet kér a NÉBIH az erdővédelmi kárbejelentő lapok kitöltésénél

  A cikk dátuma december 17th, 2014 admin Nincs hozzászólás

  Ónos esõ - Károk a pilisi erdõbenFelhívjuk a Tisztelt Szakszemélyzet figyelmét, hogy az elmúlt időszakot jellemző szélsőséges időjárás, ónos eső és jegesedés okozta erdőkárokról fokozott figyelemmel töltsék ki az Erdővédelmi kárbejelentő lapokat. A negyedik negyedéves (októberi, novemberi, decemberi észlelési idő) EKB lapok beküldési határideje: 2015. január 8.

  Felhívjuk a Tisztelt Szakszemélyzet figyelmét, hogy délnyugat-dunántúli térségben, természeti környezetben is megtelepedett szelídgesztenye gubacsdarázs kikerült a zárlati károsítók listájából. (Zárlati károsító: potenciális gazdasági jelentőségű károsító, amely a veszélyeztetett területen, még nem fordul elő, vagy előfordul, de nem terjedt el, és hatósági határozat alapján védekezést folytatnak ellene.)

  Ennek következtében az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszerben is megváltozott a károsító besorolása. A továbbiakban a rovarok okozta károsítások között szerepeltetjük a Dryocosmus kuriphilust, 1045-ös kárkóddal.

  Kérjük, továbbra is kiemelt figyelemmel kísérjék a károsító megjelenését, észlelése esetén a fent említett kárkóddal tegyék meg a bejelentést.
  A módosult kódjegyzék megtalálható a honlapon! Továbbá frissítésre került az OENyR Útmutató, az EKB lapok formanyomtatványa és a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) listája is.

  (NÉBIH)

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.