Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Megjelent az MVH 184/2014. (XI.21.) számú KÖZLEMÉNYE

  A cikk dátuma november 26th, 2014 admin Nincs hozzászólás

  Tisztelt Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók!
  Megjelent az MVH 184/2014. (XI.21.) számú KÖZLEMÉNYE az EMVA-ból a fiatal erdők állományneveléséhez nyújtandó támogatások kifizetésének igényléséről szóló 40/2013. (II. 12.) MVH közlemény módosításáról, amelynek rövid összefoglalója az alábbi:
  Módosítás indoka
  A fiatal erdők állománynevelése intézkedésekhez nyújtandó támogatás igényléséről szóló 40/2013. (II. 12.) MVH közlemény módosításra kerül a támogatott műveletek megvalósításának határideje miatt. A módosítás indoka, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal erdők állománynevelése intézkedésekhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 25/2012. (III. 20.) VM rendeletet (továbbiakban: támogatási rendelet) a 8/2014. (XI.19.) MvM rendelet 2014. november 20-ai hatállyal módosította.
  I. Módosuló rendelkezések*

  1. A 40/2013. (II. 12.) MVH közleménynek a kifizetés igénylésének feltételeiről rendelkező I. pontja az alábbiak szerint módosul:
  Az alábbi szövegrész:
  „A támogatási rendelet 10. § (5) bekezdésének értelmében az ügyfél a támogatható műveleteket a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított két évig, de legkésőbb 2014. október 31-ig köteles megvalósítani.”
  az alábbiak szerint módosul:
  „A támogatási rendelet 10. § (5) bekezdésének értelmében az ügyfél a támogatható műveleteket a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított két évig, de legkésőbb 2015. január 9-ig köteles megvalósítani.”
  2. A 40/2013. (II. 12.) MVH közleménynek a kifizetési kérelem benyújtásáról rendelkező II. pontja az alábbiak szerint módosul:

  Az alábbi szövegrész:
  „Jelen közlemény alapján az ügyfél a megvalósított műveletre, erdőrészletenként egy kifizetési kérelmet nyújthat be, a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított két évig, de legkésőbb 2014. november 20-ig.”
  az alábbiak szerint módosul:
  „Jelen közlemény alapján az ügyfél a megvalósított műveletre, erdőrészletenként egy kifizetési kérelmet nyújthat be, a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított két évig, de legkésőbb 2015. január 29-ig.”

  II. A közlemény hatálya*
  E közlemény a kihirdetése napján lép hatályba.
  Amennyiben a közlemény és a vonatkozó jogszabályok között ellentmondás vagy eltérés merül fel, úgy minden esetben a jogszabályok rendelkezései az irányadók.
  További információk megtalálhatóak www.kormany.hu honlapon, valamint az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu), illetve tájékoztatás az ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu e-mail címen vagy személyesen, illetve telefonon az MVH központ és a területileg illetékes megyei kirendeltségek ügyfélszolgálatán.
  Közlemény az alábbi linken érhető el:

  http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1842014_

  A jogszabály elérhetősége:

  http://tudas.nak.hu/hu/tberuhazasok/8538-hatarido-valtozasok-a-fiatal-erdok-allomanynevelesehez-nyujtando-tamogatasok-kifizetesenek-igenyleserol-szolo-40-2013-mvh-kozlemeny-modositasaban?tagid=233

  Erdészüdvözlettel:

  Dr. Sárvári János
  ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.