Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Erdőgazdálkodás – kézikönyv erdőtulajdonosoknak

  A cikk dátuma április 21st, 2014 admin Nincs hozzászólás

   Pápai Gábor szerkesztésében és a Mezőgazda Kiadó   gondozásában megjelent az Erdőgazdálkodás – Kézikönyv erdőtulajdonosoknak című szakmai kiadvány. A közelmúltban Versenyképes erdő -gazdálkodás címen megjelent, azzal tartalmilag azonos mű formailag átdolgozva ezúttal a szakmai nagyközönség számára is elérhető szakkönyv. A kiadvány tartalmazza a fatömegtáblákat is.

  erdogazdalkodas_konyv

   Az igazán jövedelmező erdőgazdálkodást hosszú évszázadok megfigyelése alapozza meg, hiszen a fáknak a faanyaggal hasznot hajtó kitermelésig olykor évszázados kort kell megélniük, ami alól csak az ültetvényszerűen telepített és a gyorsan növő állományok a kivételek. Ezért az erdőből kivehető hasznot – a tartamosság figyelembevételével – mindig hosszú távra, szakember bevonásával tervezzük.

  A könyv egyes fejezeteinek szerzői jeles szakemberek, akik arra vállal-koztak, hogy az erdőgazdálkodással kapcsolatos ismereteik lényegét összefoglalják és közkinccsé tegyék. Olyan művet hoztak létre, amelyből az erdőtulajdonos azt is megtudhatja, hogy a birtokában levő életközösséggel való munkálkodás során a természetvédelemmel, a vadgazdálkodással és a vadászattal kapcsolatos előírásokat is figyelembe kell venni.

  A kötet a Libri könyvesbolt-hálózatnál és a Mezőgazda kiadó honlapján keresztül vásárolható meg.
  Erdőgazdálkodás – kézikönyv erdőtulajdonosoknak

  (Forrás: Országos Erdészeti Egyesület)

   

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.