Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Erdészeti támogatások konferencia

  A cikk dátuma szeptember 30th, 2013 admin Nincs hozzászólás

  Helyszín


  Nagyobb térképre váltás

  Helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium (első emelet 101/A tárgyaló)

   Regisztráció

   

  A rendezvénnyel kapcsolatos esetleges kérdések tekintetében kérjük, keresse

   

  Bódis Pál munkatársunkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

   

   telefon: (1) 795 3539,

   

  e-mail: pal.bodis@vm.gov.hu

   

   Részvételi szándékát 2013. október 1-ig szíveskedjen a fenti e-mail címre jelezni

   

   

   

  viewer

   Háttér

   

  Időbeosztás

  Esemény

  9:30 – 10:00

  Regisztráció

  10:00 – 10:15

  Üdvözlés, köszöntő

  Dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár köszöntője

  10:15 – 10:35

  Díjátadási ünnepség

  Szakszerű Erdőgazdálkodásért díj – az év legelismertebb erdészeti szakszemélye, átadja a NÉBIH elnöke

  Kétmilliomodik hektár magyar erdőemlékérem – átadják az Országos Erdészeti Egyesület és a NÉBIH Erdészeti Igazgatósága vezetői

  10:35 –

  Előadások 15-20 perces időtartamban,

  EU Erdészeti Stratégia 2020-ig (VM Erdészeti Halászat és Vadászati Főosztály – Szepesi András szakmai főtanácsadó)

  Az ÚMVP 2007-2014. jelenlegi állása, 2014-ben megnyíló erdészeti jogcímek (VM Agrárfejlesztési Főosztály – Galambos Annamária főosztályvezető)

  Új lehetőségek a Vidékfejlesztési Programban és a kapcsolódó operatív programokban a 2014 -2020 közötti időszakban (Európai Bizottság, Mezőgazdasági Főigazgatóság – Szedlák Tamás erdészeti szakértő)

  A Vidékfejlesztési Program készítése – az erdészeti érdekképviseletek, erdőgazdálkodók, kutató-oktató helyek bevonása a program tervezésébe (VM Vidékfejlesztési Főosztály – dr. Maácz Miklós főosztályvezető)

  Natura 2000 támogatások uniós forrásai (VM Természetmegőrzési Főosztály)

  Erdészeti kutatások a jövőbeni vidékfejlesztési célkitűzések megalapozására (Erdészeti Tudományos Intézet – dr. Borovics Attila főigazgató)

  Erdészeti szakképzés, szaktanácsadás,kutatás-fejlesztés-innovációs együttműködések új irányai (NÉBIH – dr. Loncsár Krisztina szakmai tanácsadó)

  13:30-

  Állófogadás

  Tizenhetedik alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei a látogatókat szerte az országban. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés minden évben mintegy száz helyszínen és különböző programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe. Az Erdők Hete programsorozat témájául dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter idén az erdő közjóléti, turisztikai szolgáltatásainak bemutatását jelölte meg. A Vidékfejlesztési Minisztérium a programsorozat keretében egy szakmai konferenciát rendez, amelynek témája az erdők védelmével, az erdőgazdálkodással kapcsolatos uniós célkitűzések ismertetése, valamint ezek megvalósításának egyik legfontosabb eszközeként a jövendő Vidékfejlesztési Programban rejlő lehetőségek bemutatása. A közelmúltban, szeptember 20-án az Európai Bizottság által elfogadott Erdészeti Stratégia bemutatását követően a vidékfejlesztési eszközök, lehetőségek és az erdészeti tudomány fontos és a vidékfejlesztés számára közvetlenül hasznosítható eredményeinek ismertetésére kerül sor. Az uniós prioritások között a környezetvédelem és ezen belül is a Natura 2000 kiemelt figyelmet kap, így a közelmúltban e témakörben rendezett konferencia eredményeinek összefoglalását is érdemes megismerni.

  Az előadásokat követően rövid konzultációra nyílik lehetőség. A konferencia elsődleges célja a legfontosabb aktuális ismeretek átadása egységes keretrendszerbe foglaltan figyelemfelhívás jelleggel.

   

   

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.