Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Esedékes a II.negyedévi kárbejelentő lapok leadása!

  A cikk dátuma június 27th, 2013 admin Nincs hozzászólás

  Tisztelt MEGOSZ Tagok!

   „A NÉBIH Erdészeti Igazgatósága felhívja az erdészeti szakirányítók figyelmét, hogy az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszer (OENyR) második negyedéves erdővédelmi kárbejelentő lapjainak leadási határideje: 2013. július 8!

  Tekintettel az ország egyes területein számottevő kárt okozó gyapjaslepke hernyó károsításra, kérjük, hogy a Lymantria rágáskár felmérése, és bejelentése fokozott figyelemmel történjen! Ez ugyanis meghatározó információ lehet a jövő évi – vélhetően az ideit meghaladó mértékű – károsítás elleni védekezés előkészítésében.

   Felhívjuk a figyelmet, hogy, amennyiben az elmúlt negyedévben nem észleltek káreseményt, úgy „0”-ás kárbejelentőt nem kell leadni. A NÉBIH honlapján továbbra is megtalálható a leggyakrabban feltett kérdések és a rájuk adott válaszok gyűjteménye (GYIK), valamint az OENyR útmutató, melyek segítséget nyújtanak a bejelentő kitöltésében.

  Amennyiben további kérdés merül fel a rendszer üzemeltetésével, illetve az erdővédelmi kárbejelentővel kapcsolatosan, azt az erdovedelem@nebih.gov.hu címen jelezhetik.

    Tájékoztatjuk továbbá, hogy honlapunkon már olvasható A 2012. évi biotikus és abiotikus erdőgazdasági károk, valamint a 2013-ban várható károsítások prognózis füzet, mely a szövegkapcsolóra kattintva tölthető le.”

   Forrás: NÉBIH Erdészeti Igazgatóság

   Erdészüdvözlettel:

   Dr. Sárvári János

  ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.