Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Jó hírek az erdészeti jogcímek határozathozatalairól, kifizetéseiről!

  A cikk dátuma június 3rd, 2013 admin Nincs hozzászólás

  Tisztelt MEGOSZ Tagok!

  Az MVH-tól kapott tájékoztatás alapján a következőkről szeretnénk informálni az érintett magánerdő tulajdonosokat és gazdálkodókat:

   

     Az erdő-Natura határozatok postázása és ezzel párhuzamosan a kifizetések folyamatosak. Ez eddig a jóváhagyott kérelmek mintegy 25 %-át, 504 ügyet érintett 900 millió forint kifizetéssel és a további ügyintézés az eddigi ütemben – 100-150 kérelem/hét – folytatódik.

  Az erdő-környezetvédelmi jogcím kifizetései is rövidesen befejeződnek. Mostanáig, a 250 erre jogosult kérelem alapján, 222 kifizetése történt meg, mintegy 418 millió forint értékben.

   

   A Fiatal erdők ápolása jogcímen – az Irányító Hatóság döntésének függvényében -június első felében megkezdődhet a határozatok postázása.

   

     Végezetül felhívjuk a figyelmet, hogy az erdei közjóléti berendezésekkel kapcsolatos támogatási jogcím megnyitása is küszöbön áll. Azoknak, akik erre a jogcímre terveznek pályázni, ajánlott, hogy az ehhez szükséges közjóléti fejlesztési tervek elkészítése és jóváhagyása ügyében mielőbb megtegyék az előkészítő lépéseket.

   

   Köszönjük a pályázók türelmét és az MVH egyre hatékonyabb intézkedéseit az erdészeti jogcímekkel kapcsolatos munkák felgyorsítására!

   

   Erdészüdvözlettel:

   

   Dr. Sárvári János

  ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.