Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Indul a 2013. évi egységes kérelmek beadása!

  A cikk dátuma április 18th, 2013 admin Nincs hozzászólás

  Április 10-től nyílik lehetőség a legtöbb gazdálkodót érintő, egységes területalapú támogatás, valamint további 25 jogcímen elérhető támogatás igénybevételéhez szükséges egységes kérelem benyújtására.

  Az egységes kérelmeket elektronikus úton, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján lévő „e-Egységes kérelem” menüponton keresztül, ügyfélkapus bejelentkezés után lehet kitölteni és beadni.

   A benyújtás határideje a jogszabály alapján 2013. május 15. Aki május 15. után nyújtja be kérelmét, annak már munkanaponként egy százalékkal csökken az elfogadott támogatási összege. A jogszabály szerint 2013. június 9. – mivel ez idén munkaszüneti napra esik, így ez a dátum június 10. – után beérkezett kérelmeket az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja. 

   A kérelmeken módosítást szankciómentesen a jogszabály szerint május 31-ig – idén június 2-ig – lehet végezni, ezután – június 10-ig – viszont már a támogatási összeg csökkentésével jár a módosítás.

   A beadással kapcsolatban felmerült kérdésekkel telefonon az MVH ügyfélszolgálatához a 06-1/374-3603, 06-1-/374-3604 telefonszámokon, elektronikusan a honlapon található „Kérdések / Kérdés feltevése” menüponton keresztül lehet fordulni, melyre a Hivatal munkatársai rövid időn belül válaszolnak.

   Az egységes kérelem benyújtásáról további részletek a 66/2013 (IV.10.) számú MVH Közleményben olvashatók, ennek mellékletei az alábbi linken érhetők el:

   http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk662013

   Javasoljuk az egységes kérelem minél korábbi kitöltését és benyújtását, mivel így csökkenthető a benyújtási időszak végi, intenzíven terhelt időszak miatti hibák előfordulásának kockázata.

   Erdészüdvözlettel:

   Dr. Sárvári János

  ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.