Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • FONTOS! SÜRGŐS! Több erdészeti vidékfejlesztési jogcím (erdőtelepítés, erdészeti potenciál, erdő-környezet védelem, erdőszerkezet átalakítás) támogatási rendelet véleményezésének kérése

  A cikk dátuma január 3rd, 2013 admin Nincs hozzászólás

  Tisztelt MEGOSZ Tagok!

  Mellékelten megküldöm a  több erdészeti vidékfejlesztési jogcím (erdőtelepítés, erdészeti potenciál, erdő-környezet védelem, erdőszerkezet átalakítás) támogatási rendeletének módosítására készített miniszteri rendelet és mellékletei tervezetét.

  Előterjesztés közig.re

  EMVA erdészeti tárgyú módosítások közig.egyeztetésre

  hvlap_ÚMVP MGTE

  hvlap_EKV

  hvlap_ENTB

  hvlap_EP

  hvlap_NVT MGTE

  A tervezett módosítások röviden összefoglalva a következők:
  “A Nemzeti Vidékfejlesztési Tervből finanszírozott erdősítési jogcímnél jogszabályi szinten is bevezeti a Vidékfejlesztési Minisztérium az emelt szintű jövedelempótló támogatás ellenőrzési feltételeit. E szabályozás lényege, hogy a jogosultságot jelentő 25%-os bevételi hányad meglétének vizsgálatakor a pályázó mezőgazdasági tevékenységből származó bevételét a teljes bevételéhez kell viszonyítani, és nem a korábbiakban vizsgált, a költségek levonása után keletkező adóalaphoz.
  Módosul továbbá az Erdészeti potenciál helyreállítása, az Erdő-környezetvédelmi intézkedések és az Erdőszerkezet átalakítás intézkedés támogatási kérelem benyújtási időszaka. 2013-ban az Erdő-környezetvédelmi intézkedésekre és az Erdőszerkezet-átalakításra július 1. és július 31. között, míg az Erdészeti potenciál helyreállítására június 9. és június 30. között lehet majd támogatási kérelmet benyújtani. A beadási határidő előrehozására azért van szükség, mert támogatást csak a 2013. december 31-ig jóváhagyatott kérelmekre lehet kifizetni, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak elegendő időt kell biztosítani a kérelmek elbírálására.”

  Kérem, hogy a tervezett módosításokkal kapcsolatos észrevételeiket, módosító javaslataikat legkésőbb 2013. január 04-én (pénteken) délután 14:00 óráig szíveskedjenek a MEGOSZ titkárságának eljuttatni!

  Köszönettel és erdészüdvözlettel:

  Dr. Sárvári János
  ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.