Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • FONTOS!!! Tájékoztatás az idei erdőtelepítési pályázatok őszi határozataival kapcsolatban

  A cikk dátuma október 16th, 2012 admin Nincs hozzászólás

  Tisztelt Erdőgazdálkodók!

  Többen jelezték, hogy a közelmúltban olyan határozatokat kaptak idén benyújtott erdőtelepítési pályázatukkal kapcsolatban, amelyben a jövedelempótló támogatások nulla területtel és támogatási értékkel szerepeltek.
  Az  MVH tájékoztatása szerint ez nem újkeletű jelenség, hiszen minden évben igyekeznek a benyújtott támogatási kérelmekre a határozatokat minél előbb kipostázni, hogy az őszi telepítéseket ezzel ne akadályozzák.
  Ezek azonban még csak a részben jóváhagyó határozatok.
  A jövedelempótló támogatások megítélésének feltétele az erdőtelepítési támogatási kérelem évében benyújtott területalapú támogatási kérelem tárgyában hozott véghatározat jogerőre emelkedése, ami a vonatkozó EU jogszabályi előírások alapján a támogatási kérelem benyújtásának évét követően, 2013. januárjában történhet meg legkorábban.
  A területalapú támogatási kérelem tárgyában hozott véghatározatok jogerőre emelkedését követően minden mezőgazdasági területek erdősítése támogatási kérelem saját hatáskörben felülvizsgálatra kerül, ahol a véghatározatok alapján megállapítást nyer végleges jövedelempótló támogatás összege és szükség esetén a támogatási határozatok saját hatáskörben módosításra kerülnek. A jövedelempótló támogatás forrásjóváhagyását követően azonnal postázásra kerülnek a módosított támogatási határozatok melynek dátuma előreláthatólag 2013 március.

  Erdészüdvözlettel:

  Dr. Sárvári János
  ügyvezető elnök

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.