Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Erdészeti szakszemélyzet egyenruhájával kapcsolatos miniszteri közlemény

  A cikk dátuma január 15th, 2011 admin Nincs hozzászólás

  Tisztelt MEGOSZ Tagok!

  Az alábbi levél kíséretében megkaptuk az erdészeti szakszemélyzet egyenruhájával kapcsolatos miniszteri közlemény tervezetét véleményezésre, melyet mellékelek.

  szakszemélyzet ruha

  egyenruha tervezet (3)

  A 71/2010 (V.13.) FVM rendelet 2. számú melléklete (továbbiakban: Rendelet) tartalmazza a kötelezően előírt egyenruházat és kiegészítő jelzéseinek felsorolását. Az egyenruházat részletes műszaki tartalmáról e rendelet alapján a miniszternek közleményt kell kiadnia.
  Kérem, hogy észrevételeit, szövegszerű módosító, kiegészítő javaslatait legkésőbb 2011. január 18-án 16,00 óráig a MEGOSZ Titkárságának megküldeni szíveskedjenek.

  Köszönettel:

  Luzsi József
  elnök
  ______________________________________________________________

  Ügyiratszám:  EHVF/ 57 /2011.
  Tárgy: erdészeti szakszemélyzet egyenruhájával kapcsolatos miniszteri közlemény

  Melléklet: 1 pld. tervezet

  Kapják:
  Zambó Péter
  elnök
  OEE
  Dr. Náhlik András
  dékán
  Nyugat-Magyarországi Egyetem
  Erdőmérnöki Kar
  Horváth Ferenc
  elnök
  FAGOSZ
  Wisnovszky Károly
  igazgató
  MgSzH-Központ, Erdészeti Igazgatóság
  Baranyay László
  elnök-vezérigazgató
  Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
  Dr. Sárvári János
  ügyvezető-elnök
  MEGOSZ

  Tisztelt Uram!

  Az egyenruha viselésének kötelezettségét az erdészeti szakszemélyzet, illetve az erdészeti hatóság részére az erdőtörvény előírja. Az erdészeti szakszemélyzet őrzési tevékenysége során jogosult az erdőben tartózkodó személyt személyazonosságának igazolására felszólítani, az erdőt veszélyeztető vagy károsító jogellenes cselekmény elkövetésének észlelése során jogosult az elkövetővel szemben kényszerítő intézkedést alkalmazni. Az egyenruha viselés szabályainak meghatározása elsősorban e közhatalmi jellegű
  intézkedések hatékonyságának biztosítása miatt szükséges.
  Az erdészeti szakszemélyzet és a jogosult erdészeti szakszemélyzet nyilvántartásba vételének és nyilvántartásból való törlésének, továbbképzésének, szolgálati tevékenységének részletes szabályairól,
  valamint az erdészeti hatósági és igazgatási feladatokat ellátó személyek szolgálati tevékenységének egyes szabályairól szóló 71/2010 (V.13.) FVM rendelet 2. számú melléklete (továbbiakban: Rendelet) tartalmazza a kötelezően előírt egyenruházat és kiegészítő jelzéseinek felsorolását. Az egyenruházat részletes műszaki tartalmáról e rendelet alapján a miniszternek közleményt kell kiadnia.
  Tisztelettel kérjük, hogy a műszaki tartalom meghatározásához a miniszteri közlemény tervezetével kapcsolatban 2011. január 20-ig véleményt adni és azt az
  attila.tothzsiga@vm.gov.hu<mailto:attila.tothzsiga@vm.gov.hu> címre
  elektronikus úton is eljuttatni szíveskedjen.
  Kérjük, hogy állásfoglalását olyan konkrét szövegszerű javaslattal szíveskedjen megküldeni, amely a közleménybe közvetlenül beépíthető.
  Segítő közreműködését előre is köszönjük!

  Budapest, 2011 január 11.
  Üdvözlettel
  Vajai László
  főosztályvezető

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.