Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége
www.megosz.org
 • Felhívás

  A cikk dátuma július 8th, 2010 admin Nincs hozzászólás

  Tisztelt MEGOSZ Tagok!

  Mészáros Gergely tagtársunk az alábbi levéllel hívta fel a figyelmünket a vis major bejelentési határidővel kapcsolatban.

  Erdészüdvözlettel:

  Luzsi József
  elnök
  _________________________________________

  Tisztelt MEGOSZ!

  A mellékletben számunkra megküldött levelezéshez szeretnék hozzáfűzni egy megjegyzést. Dr. Nagy Dániel Főosztályvezető Úr leveléből idéznék:

  Ugyanakkor a 44/2007. (VI.8.) FVM rendelet 4. § a) pontja szerint:
  „a) bejelentést a vis maior események bekövetkezésétől számított harminc napon belül, az ügyfél elhalálozása esetén a halotti anyakönyvi kivonat kézhezvételét követő harminc napon belül, amennyiben a vis maior esemény az ügyfelet a bejelentésben akadályozza, úgy attól az időponttól számított harminc napon, de legkésőbb a vis maior bekövetkezésétől számított hat hónapon belül kell benyújtani, amikor az ügyfél olyan helyzetbe kerül, amely ezt lehetővé teszi;”

  Az MVH honlapján talált tájékoztató alapján az EU-nemzeti társfinanszírozott erdőtelepítésre (is) 10 munkanapos határidőt ír, mely további szigorítás a korábbi 30 napos határidővel szemben:

  “Bejelentés határideje: A vis maior bejelentést 10 munkanapon belül kell benyújtani, attól az időponttól számítva, amikor a mezőgazdasági termelő olyan helyzetbe kerül, amely ezt lehetővé teszi.”

  Az MVH tájékoztatás ugyanazon a napon délelőtt jelent meg, amikor a Főosztályvezető Úr levelét írta.
  Közvetlen link az MVH tájékoztatáshoz:
  http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/hirek/vis_maior_tajekoztato_20100623_1016764

  Üdvözlettel:
  Mészáros Gergely
  MG Erdő Kft

  Leave a reply

  Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.