Az egész ország területén érvényesek a tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos szabályok

 

Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok 

Tisztelt Erdőgazdálkodók

Az elmúlt két hét tavaszias időjárásnak, valamint a csapadékmentes, szeles időjárásnak köszönhetően az ország teljes területén – különösen a parlag- és legelő területeken, valamint az azokkal határos erdőterületeken – fokozott tűzveszély alakult ki.

Ennek következtében az elmúlt napokban is szélsőségesen magas volt az erdő- és vegetációtüzek száma.

Az elszáradt lágyszárú növényzet és erdei avar a jelenlegi időjárási körülmények között gyúlékony állapotba került, így az erdőben vagy a mezőgazdasági területeken közvetlen tűzeset forrásává válik.

A fentiek miatt a tűzveszélyes időszak (tűzgyújtási tilalom)

  • fenntartása a korábban kihirdetett megyékben indokolt
  • elrendelése 2019. március 6-tól (szerda) Budapest főváros, valamint Baranya, Tolna, Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megyékben indokolt.

A fentiek alapján az egész ország területén érvényesek a tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos szabályok. Tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Forrás: NÉBIH