Faültetéssel mindenki tehet a klímaváltozás ellen

Az erdők védelme mellett az aktív cselekvés is fontos

A Kárpát-medence élővilága különösen kitett a klímaváltozás hatásainak. Az erdőket érő emberi terhelés, az illegális hulladéklerakás, az erdőtüzek és a falopás így a természeti környezet pillanatnyi rombolásán túl hosszú távon saját életlehetőségeinket is károsan befolyásolja. Az erdők védelme ezért az egész társadalom közös érdeke. Akár egyetlen fa ültetésével az egyén szintjén is hatékonyan hozzájárulhatunk a klímaváltozás káros hatásainak csökkentéséhez. Közösségi, intézményi és országos szintű fásítási programokkal pedig már jelentősen javíthatjuk a következő generációk életminőségét a változó klimatikus viszonyok közepette is.

Aki úgy gondolja, hogy tennünk kell valamit a klímaváltozás ellen, további információkért látogasson el az Országos Erdészeti Egyesület ismeretterjesztő programjának weboldalára (http://klimavaltozas.oee.hu), vagy ossza meg az erdészeti szervezetek és partnereik Facebook-oldalain megjelenő posztokat az ismerőseivel, hogy közösen minél több ember figyelmét felhívhassuk az erdők fontosságára!

A honlapon található letölthető plakátok a környezeti nevelés és az iskolai oktatás területén is szabadon felhasználhatók.

Figyeljünk oda és vigyázzunk az erdeinkre, mert segítenek a klímaváltozás elleni küzdelemben!

A programot a Földművelésügyi Minisztérium támogatja.