Erdész kollégákat tüntettek ki a nemzeti ünnep alkalmából

A vidék gyarapodása, a magyar gazdák teljesítménye az ország fejlődésének biztosítéka. Nélkülözhetetlen ahhoz, hogy – miközben Európában nagy erők dolgoznak azon, hogy az unió népei alávetett nemzetiségek szintjére süllyedjenek – Magyarország megmaradjon olyan nemzetnek, amely képes saját életét, sorsát irányítani – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen.

Fazekas Sándor emlékeztetett: március idusán múltunk egyik legfontosabb sorsfordulója előtt tisztelgünk. A világ magyarsága azokra a hősökre emlékezik, akik megteremtették a polgári modern Magyarországot és bátran vállalták a harcot az idegen önkénnyel szemben. Bizonyságot tettek arról, hogy a magyarság életrevaló nemzet, megvédi értékeit és érdekeit. Így volt ez 1848-ban és így van ma is – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy minden tiszteletet megérdemelnek azok a hazafiak, akik olyan Magyarországról álmodtak, amely független és nem idegen hatalmaknak alárendelten létezik.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott

Beliczay István, a Kelebiai Erdészet nyugalmazott vezetője, több évtizedes, magas szintű erdészeti szakmai munkája, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének ápolását szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Sashalmi Miklósné, a Kaszó Zrt. kerületvezető erdésze, az erdőterület gondos művelése és bővítése érdekében több évtizede lelkiismeretesen végzett munkája elismeréseként.

Szalay Sándor, a volt Vidékfejlesztési Minisztérium nyugalmazott kormánytisztviselője, erdészeti és vadgazdasági szakmérnök, a tartamos erdőgazdálkodás és a természetvédelmi célú erdőkezelés összehangolásában, valamint a természetvédelmi elvárásoknak megfelelő körzeti erdőterv rendszer kialakításában végzett szakmai munkája elismeréseként.

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapott

Muth Endre, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott személyzeti vezetője, hosszú, eredményes erdészeti, személyzeti vezetői és szakoktatói pályafutása elismeréseként.

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott

Genáhl Mátyásné, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vadászházi gondnoka, öt évtizedes magas színvonalú szakmai tevékenysége, a Hajósszentgyörgyi Vadászház sikeres működtetésében végzett munkája elismeréseként,

Pálmai István, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Sárospataki Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott erdészeti igazgatója, 25 éves kimagasló színvonalon végzett szakmai, vezetői tevékenysége elismeréseként, aki a kitüntetést később veszi át,

Rengert István, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, több évtizedes kiváló színvonalon végzett  erdészeti tevékenysége elismeréseként, aki a kitüntetést később veszi át.

Szakács László, a Zalaerdő Zrt. Zalaegerszegi erdészete nyugalmazott kerületvezető erdésze, a zalai erdőgazdálkodás múltjának egyedüli kutatójaként, a Zalaegerszeg életének színteréül is szolgáló különleges helyzetű erdőtömb gazdájaként végzett kimagasló munkája elismeréseként.

Szélessy György, a Földművelésügyi Minisztérium volt Erdőrendezési Szolgálat, Zalaegerszegi Erdőtervezési Iroda erdőtervezője, a tartamos erdőgazdálkodásban, erdőtervezésben és a vadgazdálkodásban végzett kimagasló szakmai munkája elismeréseként.

Forrás: FM Sajtóiroda