Az erdőgazdálkodás hatása az erdők biológiai sokféleségére. Tanulmánygyűjtemény

Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok és Gazdálkodók!

Szakmai segédlet készült az erdőgazdálkodók és erdőkezelők számára, az EU LIFE programja, az FM és a projektet megvalósító szervezetek finanszírozásával. Célja, hogy a Natura 2000 erdők védelme terén előrelépést legyen a gazdasági és a természetvédelmi szempontok összehangolásával.

Az EU LIFE programjának címe: „Továbbfejlesztett kommunikáció, együttműködés és kapacitásbővítés a Natura 2000 erdők biodiverzitása megőrzése érdekében”, azonosítója: LIFE 13 INF/HU/001163. A finanszírozók: a Földművelésügyi Minisztérium és a projektet megvalósító szervezetek, melyek: WWF Magyarország Alapítvány, Duna-Ipoly NP Igazgatóság, Kiskunsági NP Igazgatóság, Bükki NP Igazgatóság, EM Europa Media, MEGOSZ, OEE, Parkerdő Zrt. A projekt célja, hogy a Natura 2000 erdők védelme terén előrelépést érjünk el a gazdasági és a természetvédelmi szempontok összehangolásával.

A 682 oldalas kiadvány 2016. június 14-én jelent meg és azóta letölthető pdf-ben a Duna-Ipoly NP Igazgatóság honlapjáról a tudástár – kiadványok – egyéb rovatból. Ugyanakkor meg is lehet vásárolni, pl. a Könyvtenger webáruházában 12.000 Ft-ért, vagy a Librinél, immár mint antikvár, hibátlan, olvasatlan kiadványt 11.900 Ft-ért.

A tanulmánygyűjteményt Korda Márton (Nyugat-magyarországi Egyetem, Erdőmérnöki Kar, Növénytani és Természetvédelmi Intézet) szerkesztette.

ismertetes-letoltesi-lehetosegek :

Forrás: FATÁJ-online; dunaipoly.hu;